Toerisme

Activiteiten en bezienswaardigheden

Maison Adeline brengt mensen samen om te genieten te midden van een natuurrijke omgeving en in alle comfort. Dit vakantie huis is gelegen tussen het pittoreske dorpje Han-sur-Lesse en de toeristische trekpleister Rochefort. Ontdek hieronder al een aantal activiteiten en bezienswaardigheden.

Wandelen en mountainbiken

Maison Adeline ligt naast ‘Natura 2000’ natuurgebied en is de ideale uitvalsbasis voor prachtige natuurwandelingen en avontuurlijke mountainbike tochten.

Kajakken op de Lesse

Heerlijk ontspannen tijdens de afvaart van de Lesse in een prachtig decor.

Han-sur-Lesse

Maison Adeline ligt op 1 km van het centrum van Han-sur -Lesse. Dit pittoresk dorp staat vooral bekend om het Domein van de Grotten van Han, dat bekend staat als een van de grootste grottencomplexen van Europa. Ook het Wildpark in het hart van het UNESCO Global Geopark Famenne-Ardenne is zeker een bezoek waard! Je kan er te voet of per Safari- car de Europese Big 5 bewonderen: de bizon, de wolf, de bruine beer, de lynx en de veelvraat. 

Rochefort

Deze toeristische trekpleister is gelegen op 5 km van Maison Adeline.  Naast twee verschillende toeristische treintjes beschikt de stad onder meer over de Gallo-Romeinse villa Malagne waar men het leven van 2000 jaar geleden tot leven probeert te brengen, de Notre-Dame de la Visitation, de Grot van Lorette-Rochefort en de ruïnes van het Gravenkasteel uit de elfde en de veertiende eeuw. In het Park des Roches is er een mini-golf.

Kasteel Lavaux-Sainte-Anne

gelegen in het dorp Lavaux-Sainte-Anne vlakbij Rochefort. Het kasteel heeft 3 musea. Rond het kasteel kan je wandelen in de Franse tuinen en genieten van de fauna en flora in het ecologisch park.